I Ur och skur Småkrypens
HÖSTPLANERING 2015

nyckelpiga
Skodsmulle
Skogsknopp

Höstens tema är "Skogens djur och skafferi".
Vi tar med oss fakta om olika djur, bär och svamp.

Vi har sångsamling innan lunch, då vi går igenom veckodag, månad, årstid, väder, vilka barn är hos Småkrypen och vilka barn är frånvarande. Vi läser sjukramsan för kompisarna som är sjuka. Sjukramsan lyder: Vi tänker på ....som ligger sjuk, gör filten lätt och kudden mjuk. Gör natten lång och dagen kort och låt det onda snart gå bort! IUS Småkrypen och IUS Gullungarna är ett arbetslag och när vi ses och gör våra planerade verksamheter är vi sex personal och 24 barn, så att vi lättare kan arbeta mer åldersindelat vid behov. Vid kyla eller regn stannar dom små hemma i respektive familjedaghem. Sagor läses varje dag.

Måndag: Älvsjöskogen/ Långbroskogen. Höstens tema. Vi går hemifrån 9.15. På em ritar vi temat.

Tisdag: Friluftsskolorna i Långbroskogen med flera familjedaghem. Vi delar in barnen i Knopp 1-2år , Småknyttar 3år , Storknyttar 4år och Skogsmulle 5-6år. Jag är Skogsmulleledare och Helena och Josefin är Knoppledare. På em arbetar 4-5åringarna med häftet "Jag och mina vänner". Vi läser saga för dom yngre barnen.

Onsdag: Långbroskogen. Experiment med 4-5år. Sång och rörelse med övriga barn tillsammans med IUS Gullungarna i skogen. På em när de små sover går 3-5åringarna till Långbroskogen med Helena och Madde(Gullungarna). Dom har drama och lekar där.

Torsdag: Långbroskogen. MiniRede, där vi kommer att arbeta med boken om "Vännerna i Kungaskogen" som handlar om empati och kamratskap. som avslutning åker vi med storbarnen och ser på teatern om Vännerna i Kungaskogen på bio Viktoria.. På em har vi skapande verksamhet.

Fredag: Då har vi vår lokal som bas, vi är i olika parker och Långbroskogen.

Viktiga datum:
8/9 Kommer fotografen som tar bilder på barnen enskilt och på gruppen utomhus.

9/9 Matsäck. Några barn åker till Aspuddsparken, vi andra äter matsäcken i skogen efter sången.

17/9 Grill after work! Föräldrar, barn och personal. Vi bjuder på grillkorv med bröd, dryck och ett glatt humör. Vi startar grillen 15.30. Ställs in vid regn!

21/10 Bio Viktoria för storbarnen 4-5 år . Vi ska se en bioteater om "Vännerna i Kungaskogen"som en avslutning på Minirede.

19/11 Teater 2-6 år. Kråkans kramar.

9/12 Firar vi Lucia i Långbroskogen. Föräldrar kommer till Vivelparken 14.30 och klär sina barn. Vi går tillsammans upp i skogen och sjunger kl 15.00. Efteråt går vi ner till Vivelparken och vi bjuder på alkoholfri glögg, varm vinbärssaft och pepparkakor.

Dessutom tillkommer övriga verksamheter:
Aspuddsparken, Skansen, Naturhistoriska museet, Gubben höst, Adventsträdgård, Kung vinter, Skördefest, Julkrubba och övriga spontana aktiviteter.


Tillbaka till Verksamheter
Skogsknytte